Pe meleagurile jupânului Bilbo Baggins – The Shire

45 de zile la capătul pământului – Partea III

Salutări din lumea hobbiților, locul unde filmul devine realitate. Am ajuns în Noua Zeelandă cu gândul că trebuie neapărat să văd acest set de film. Sunt un mare fan al ambelor trilogii: Stăpânul Inelelor și Hobbit. Am rezervat biletul de intrare în momentul în care mi-am rezervat și biletele de avion. Și iată-mă-s în orașul Rotorua la aproximativ 65 km depărtare de Matamata.

Am pornit de dimineața spre locul cu pricina, nici nu răsărise soarele. Eram la fel de entuziasmat ca Frodo, Sam și Bilbo, când au pornit în aventura lor. Pe traseu am aflat povestea Hobbitonului, iar în cele ce urmează o să încerc să vă redau în scris, cele auzite.

Povestea începe în 1998 când echipa lui Peter Jackson, în urma unor survolări aeriene, găsește această fermă. O fermă de oi, cu o suprafață totală de 1250 de acri, o suprafață impresionată. S-au semnat contractele iar în 1999 a început construcția setului. Pentru început au fost construite doar 39 de ,,văgăuni” temporare (în mare parte plastic și ecrane verzi). Durata construcției a fost de 9 luni, au filmat secvențele ,,The Shire”, după care au demolat totul.

În 2009 însă Peter Jackson se reîntoarce pentru a filma următoarea trilogie: The Hobbit. De data aceasta s-a stabilit că setul nu o să mai fie demolat după filmări. Au fost construite 44 de ,,văgăuni”, care aveau să rămână aici până astăzi. Construite din lemn și materiale ecologice, Hobbiton este imaginea perfectă a turismului ecologic. În anul 2012 a fost inaugurat și hanul The Green Dragon, loc unde ca turist poți savura o bere, o plăcintă cu carne, un desert, etc.

Dragonul Verde
Hainele lui Bilbo
Bag End

Experiența în sine:

Am fost foarte încântat de turul Hobbitonului, chiar dacă este foarte vizitat. De regulă evit punctele super turistice, dar aici a fost diferit. Un tărâm desprins din basme, m-am simțit atât de aproape de film. Nu doar setul a fost impresionant, turmele de oi, peisajul verde, relieful, toate acestea reprezintă criterii importante în ceea ce privește imaginea de ansamblu. Chiar dacă nu ai văzut nici una dintre cele două trilogii, Hobbiton cu siguranță te va impresiona.

Casa lui Sam

Alte curiozități:

Stejarul aflat pe casa lui Bilbo Baggins este artificial. A fost construit de către echipă de la zero. E atât de bine făcut încât nu realizezi că este artificial.

Exista 2 lacuri, cel mic se află în vecinătatea unei aglomerări de case. În timpul filmărilor, au trebuit să mute toate broaștele din lac, pentru că acestea făceau prea mult zgomot.

Pe final, vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au abonat pe pagina de facebook https://www.facebook.com/tripswithvianor/. Tot pe această pagină o să primiți noutăți despre planurile viitoare, sfaturi de călătorie, ponturi, etc. Dacă vreți să ajutați în vreun fel, un share la pagina de facebook m-ar ajuta foarte mult. Cius

  Un gând despre „Pe meleagurile jupânului Bilbo Baggins – The Shire

 1. Anonim
  16 martie 2019 la 9:23

  Felicitări pentru experienta aceasta frumoasa ține-o tot asa

  Apreciază

  • Travel with Vianor
   16 martie 2019 la 20:25

   Mulțumesc tare mult

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: