Salt cu parașuta în Noua Zeelandă

Întodeauna când ajung într-o destinație nouă încerc să fac ceva inedit. Ceva care să îmi aducă aminte de acel loc pentru todeauna. Săritul cu parașuta implică un oarecare dram de nebunie, multă adrenalină, golirea portofelului, etc. Mi-am făcut planul de bătaie cu aproximativ 2 luni înainte de plecarea în Noua Zeelandă. Am ales ziua și inclusiv ora saltului, am avut noroc cu duiumul, cu o zi înainte a plouat torențial.

Data de 7 ianuarie o să rămână veșnic întipărită în mintea mea. M-am trezit dimineața pe la 6 jumătate, bucuros, cu o oarecare senzație de nervozitate. M-am repezit repede în bucătăria hostelului și am înfulecat cu poftă ceva merinde. GREȘEALĂ monumentală, dacă o să sari cu parașuta, nu face aceiași greșeală. Am ajuns la centrul de parașutism din Queenstown, am primit un instructaj scurt despre ceea ce implică saltul cu parașuta. Am semnat un contract în care se preciza următoarea clauză: În caz de accident/moarte, compania nu se face răspunzătoare. Cool nu? După instructaj am fost grupați într-un minivan și transportați spre locul cu pricina. După alte 30 de minute de așteptare, ne-am echipat corespunzător și am demarat în trombă cu un avion mai vechi decât bunica. Mai solicitant decât saltul în sine, este timpul de ascensiune al avionului.

Ready?
We gonna jump soon!!!

Urma să sar cu un instructor repartizat de ei, am avut ,,norocul” să nimeresc cu unul dintre cei mai nebuni instructori. Italian la origine Lassi a avut câteva accidente în trecut, datorită ,,eroismului” de care a dat dovadă în timpul zborurilor, coaste rupte, claviculă, de astea. Cameramanu îmi relata toate întâmplările ÎNAINTE de salt, mă uitam la Lassi și ăsta râdea ca un măgar.

  • Lassi: Don’t worry I was alone when I had that accidents
  • Me: Great man, good pep talk!!!

Nu o să te mint, încercam să arăt că nu îmi este frică, cumva a funcționat și psihic. În timpul ascensiunii am fost surprinzător de calm, am realizat ,,pericolul” abia cu 20 de secunde înaintea saltului, când au deschis ușa. Am sărit și primul din grup, e ciudat și modul în care trebuie să stai, capul dat pe spate, la fel și picioarele. Forma unei banane, asta este poziția în care trebuie să se afle corpul tău atunci când sari respectiv când zbori.

  • Lassi: We gonna jump in few seconds, are you scared?
  • Eu: Just jump man, I am fucking terrified, just do it!!!
And we jumped
We are flying

Și nebunul a sărit, primele 3-4 secunde nu le uiți niciodată, inima pare că se oprește. Nu am realizat ce înseamnă 4,5 km înălțime decât în momentul săriturii. Eram atât de speriat încât mușchii feței au rămas paralizați într-un rânjet tâmp. Nu realizezi cât timp stai în aer, după câteva secunde zburam la câțiva centimetri de cameraman, care a făcut o treabă excelentă. Toată târâșenia asta a durat undeva la 65 de secunde, până Lassi a deschis parașuta. Cea mai grea parte pentru mine, am simțit cum stomacul se întoarce pe dos. Nu doar stomacul mă durea, simțeam o presiune puternică în urechi și piept, curelele care mă țineau legat de Lassi le-am simțit deabea la deschiderea parașutei. O senzație intensă de panică combinată cu bucurie, extaz, adrenalină, râdeam ca un tâmpit când m-am liniștit. Lassi mi-a predat corzile de manevrarea a parașutei și mi-a zis că pot să mă învârt cum vreau eu. Cu o oarecare timiditate, am făcut o învârtire dacă o pot numi așa, dreapta, stânga și m-am bucurat de peisaj. După alte 60-65 de secunde după deschiderea parașutei, am aterizat, super ușor și plăcut

Per ansamblu, o experiență de neuitat, cu siguranță că aș fi mult mai speriat a doua oară. Dacă ai ocazia, nu te gândi la bani, chiar dacă e o senzație care durează foarte puțin, totul este foarte intens, se merită. Cheers

P.S Atașez un link pentru filmarea de pe youtube dacă vrei să tragi cu ochiu:

Clipul cu pricina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: