Adevărul din spatele ,,fericirii”

Da mi-a ajuns cuțitu la os, am stat și am cugetat mult, dacă ar trebui să scriu un articol cu tentă realistă. Da, trebuie să vorbesc un pic despre fericire, în cercul meu de cunoștințe se pare că eu sunt ,,fericitul”. Eu sunt cel care călătorește, cel care are resurse financiare nelimitate, sunt înconjurat mereu de ,,lumea bună”. Well that’s a bullshit, sunt la mile distanță de ceea ce înseamnă fericire. Acum o să te las pe tine, cel care citești să intri în lumea mea, în ,,realitatea” mea. Ști ce nu se vede pe social media? Nu se vede suferința, durerea, depresia, anxietatea și singurătatea. Nu se văd, pentru că nimeni nu are curajul să se dezbrace de ,,hainele alea curate”. Toți suntem fericiți pe Instagram, Facebook, etc., dar nici măcar 10% nu se transpune în realitate. Știu că au mai zis-o și alții, dar eu o să îți povestesc cazul meu.

Am petrecut atât de mult timp pe aceste platforme ,,sociale”, încât la un moment dat ajungeam să nu mai disting realitatea de online. Mediul online poate să fie salvarea sau ruinarea cuiva, este foarte ușor să fi prins în capcană. Vedeam tot timpul prieteni ,,fericiți” în online, petreceri, vacanțe exotice, mașini scumpe, relații perfecte, corpuri sculptate etc. Iar eu credeam că totul este real, în final am ajuns să râvnesc tot mai mult la aceste dulciuri. Am implementat unele chestii și în realitate, sport, alimentație sănătoasă, călătorii, etc. Am început să pierd în greutate, am dezvoltat o oarecare încredere în propria persoană. Ai zice ,,și atunci care e problema”? Well let’s go back, înainte credeam că fericirea este reprezentată de tot ce am descris mai sus, iar când am ajuns să trăiesc totul pe pielea mea am simțit: NIMIC care să se asemene cu împăcarea.

Arată bine? Asta reprezintă o viață fericită?

Nu mă înțelege greșit, vacanțele sunt frumoase, am ajuns să cunosc oameni frumoși, am trăit experiențe inedite. Au fost un izvor de cunoaștere, o cărămidă în dezvoltarea personală. Am fost fericit în timpul acestor vacanțe. Dar au fost și momente când stăteam în camera de hotel, îmi puneam un serial și mâncam 1 kg de înghețată, prăjituri, sucuri, etc. În timp ce poate mă simțeam ca ultimul om de pe planetă, scoteam telefonul, postam o poză din ziua anterioară și stăteam lipit de like-uri. Sau mai rău trimeteam poze din vacanța mea, și cerșeam atenție.

O vorbă veche spunea ,,nu tot ce zboară se mănâncă”, bună vorbă. Este exact ce vreau să transmit prin acest articol, trăiește în realitate, deschide ochii și încearcă să nu faci aceleași greșeli tăinuite de mine. Pentru că este foarte greu să mai ,,păcălești” creierul după, vociferând sus și tare că te-ai ars. Nu vreau să îți induc o stare anxioasă, vreau să te motivez să trăiești cu pasiune, dacă dorești să călătorești do it. Nu râvni la ceva care poate în realitate nu e decât o minciună gogonată, încearcă să trăiești pentru tine, nu pentru prietenii de pe facebook.Cheers

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: