Bangkok – Între tradițional și modern

După două zboruri, o escală și o coadă interminabilă la biroul de acordare a vizei, am reușit să intru în tărâmul după care râvneam și salivam de când am dezvoltat o pasiune pentru geografie și bucătăria asiatică. Dar nu mă așteptam să fiu atât de impresionat, ei au ales să nu treacă cu buldozerele peste tradițional, au ales să construiască modernul în imediata apropiere, au ales să nu facă profit din aditivi adăugați în mâncare, au ales să facă profit din imaginea frumoasă și sănătoasă, pe care o promovează la nivel internațional. Pentru o clipă orașul mi-a părut haotic și kitschos dar doar pentru o clipă, după care am realizat că este un oraș care a reușit să îmbine istoria cu partea contemporană.

Aveam să petrec trei zile în capitala Thailandei, trei zile în care mi-am delectat toate simțurile dar mai ales papilele gustative. Dacă te pornești spre Thailanda nu trebuie să ratezi Bangkokul, pentru că aici cultura a prins rădăcini atât de adânci, încât oricât de mult s-ar moderniza această planetă, Bangkokul o să aibă în continuare autenticitatea sa. Sunt atât de multe de spus despre acest oraș încât nici cuvintele mele, nici zecile de poze pe care le-am realizat nu pot să descrie experiența de a te plimba pe străzile sau canalele acestui oraș. Eu am avut inspirația să aleg un hotel care era poziționat relativ central, iar pe desupra am fost și norocosul posesor al unei camere cu o priveliște de toate lovelele.

20180405_152111

Canalele Veneției din Asia văzute de la etajul 27 al hotelului Prince Palace.

20180405_152653

20180405_192114

Bangkok pe timp de noapte

Cum am ajuns am și început shopping-ul în unul dintre cele mai mari mall-uri din Bangkok și anume MBK Center, un mall cu 6 etaje și în jur la 2000 de magazine, a fost o excursie în sine doar să mă plimb în acel mall. MBK Center are dedicat 2 etaje suvenirurilor și hainelor fabricate în Thailanda, o adevărată delectare pentru iubitorii de shopping.

aaa

MBK Center Bangkok

Tot în aceste 2 etaje am regăsit și un food court, unde în sfârșit nu era un McDonald’s sau KFC (există și la ei), ci doar restaurante și standuri cu mâncare asiatică. Păi să iți bați copiii și să îi încui în cameră!!! Frați, surori din lumea întreagă nu mă așteptam ca mâncarea să aibă gustu acela, SECRETUL, nu adaugă aditivi, mâncarea este preparată, simplu, cu acele condimente locale (lemongrass, chimen, ghimbir și sfânta pudră de curry). Și hai să vă zic una din partea locului, nu mai ascultați tot ce se zice în MEDIA!!! Șerpi, broaște, gândaci sau alte specialități de care am fost întrebat, nu le-am regăsit în nici unul din localurile vizitate. Se mănâncă foarte mult pește, porcul este și el la loc de cinste, pe ici colo câte un steak de vită, dar ce mai tura vura, las mai jos câteva poze cu bunătățile din care m-am înfruptat.

20180406_161045

Supa tradițională Tom Yum

20180406_161853

Crab cu legume la grill

20180407_122731

Curry cu fructe de mare

Mai jos am poze și de la un restaurant chinezesc, nu m-am putut abține să nu îmi gătesc ceva și acolo.

20180416_153111

Deci shopping, delectare culinară (rămâne să relatez și experiența avută la un restaurant de 2 stele Michlein, într-un articol viitor), pe lângă aceste incursiuni, m-am bucurat de o zi întreagă de vizitat temple, nu o să pun aici detalii despre toate, pentru că nu vreau să te plictisesc. Cel mai impresionant monument a fost pe departe uriașa statuie a lui Buddha, păi oameni buni 46 de metri și mai era suflată și cu aur, poți să fii creștin, musulman sau ateu dar pielea tot de găină ți se face când o vezi, templul se numește Wat Pho și prețul de intrare a fost în jur de 100 de bahți echivalentul a 12 lei. Temple au fost multe și frumoase, la fel și statuile dedicate lui Buddha, dar indiferent din ce colț al lumii proveneau turiștii, toți erau impresionați de cultura budistă prezentă aici.

20180407_091730

Wat Pho with Big Buddha

20180407_100449

The Marble Temple

Și ultimul templu vizitat a fost Wat Traimit, care m-a impresionat, din nou cu o statuie de 5,5 tone care se spune că ar fi din aur masiv, eu nu știu ce să cred, adică pe bune, 5,5 tone??

20180407_083853

Wat Traimit

20180407_084211

Golden Buddha

Pe final, sper că ai avut răbdare, pentru că o să împart o experiență inedită cu tine, un MUST DO dacă mergi în Thailanda, plimbarea cu acel mini taxiu numit Tuk Tuk. Cu respect până data viitoare.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: